Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron szpinakowy z cukinią i pieczarkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makron szpinakowy 2 garście
pieczarki 15 dag
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
sos sojowy
czosnek 3 ząbki
cukinia 1/2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron szpinakowy z cukinią i pieczarkami

Makron szpinakowy gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Cebule obieramy i siekamy drobno. Młoda cukinię myjemy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki oczyszczamy i także kroimy w kosteczkę. Na oleju podsmażamy cebulkę dodajemy cukinię i pieczarki - smażymy wszystko razem . Dodajemy czosnek. Mieszamy i doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Pod koniec dodajemy ugotowany makaron i razem mieszamy. Doprawiamy do smaku sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 23.08.2013 21:32
świetne lekkie danie
Pyszota 23.08.2013 19:53
fajny makaron
treonina 23.08.2013 19:34
gdzie kupujesz taki makaron? fajny przepis
lee-aa 23.08.2013 18:34
super :) bardzo fajne i lekkie danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak