Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Swojska w kurczaku

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 4 szt
kiełbasa swojska 2 laski
musztarda 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
olej 2 łyżki
przecier pomidorowy 4 łyżki
ketchup pikantny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Swojska w kurczaku

Wybieramy duże ładne piersi z kurczaka , myjemy je osuszamy. Z góry gdzie pierś jest grubsza wbijamy nóż robią tunel w mięsie. Uwaga ,żeby nie zrobić dziurki. Wkładamy palec i lekko poszerzamy dziurkę. W dziurkę wkładamy kiełbasę odstającą po za pierś kiełbasę odcinamy nożem.
Robimy panierkę pomidorową . Do miski dajemy przecier pomidorowy 30 % dodajemy musztardę ,ketchup i starty na tarce czosnek. Doprawiamy papryką, pieprzem do smaku. Panierka powinna być ostra. Dodajemy troszkę oleju i dobrze mieszamy.Zamaczamy w niej piersi z kurczaka. Układamy je na blasze i wkładamy do piekarnika pieczemy ok 30 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 23.08.2013 19:33
takiego pomysłu na kurczaka jeszcze nie widziałam! bardzo fajny
Olga_SK 23.08.2013 18:43
Ile mięska :D Pychota!
Andrzej8 23.08.2013 18:03
super rewelacja
Katarzyna34 23.08.2013 17:49
aż ślinka leci
iwi 23.08.2013 17:41
Zapowiada się super
babeczka007 23.08.2013 17:35
Muszę przyznać bardzo interesujący pomysł na kurczaka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak