Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniowa zupa z kaszą manną na gęsto

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 500 gram
cukier kryształ 1 szklanka
woda 2 litry
składniki na kaszę mannę ;
mleko 3,2% 1 litr
kasza manna 1 szklanka
sól 1 szczypta
kisiel 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowa zupa z kaszą manną na gęsto

Mleko zagotować z solą i stopniowo dodawać kaszkę cały czas mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez ok. 5 minut. Kaszkę przełożyć na 3 płaskie i duże talerze zwilżone zimną wodą. Wierzch wyrównać i odstawić do ostygnięcia. Do garnka wlać wodę, dodać cukier i wiśnie. Doprowadzić do wrzenia ,gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut. Kisiel rozprowadzić w pół szklanki zimnej wody i wlać do wiśni. Zupę należy gotować przez ok. 5 minut na małym ogniu. W lodowatej wodzie schłodzić zupę i podawać z kaszą manną na gęsto pokrojoną w kostkę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 26.05.2014 10:09
fajna zupka
Katarzyna59 24.09.2013 08:15
wspaniały pomysł
Margo1 06.09.2013 12:09
Ciekawy pomysł
aniagdz 27.08.2013 10:44
smaki dzieciństwa:), do których warto wrócić ale faktycznie można by coś pokombinować z przyprawami i ja bym chyba dała brązowy cukier ale to już wg gusta:)
Pomocnik 23.08.2013 20:04
pyszna zupka
smakowita 23.08.2013 19:42
Bardzo dobry pomysł Pyza,następnym razem poeksperymentuję trochę z tą zupą
SmacznaPyza 23.08.2013 19:27
podkręciłabym smak jakimiś przyprawami korzennymi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak