Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg faszerowany pomidorami .

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 sztuki
pomidor 1 duży
czosnek 2 ząbki
sól szczypta
masło
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg faszerowany pomidorami .

Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy.

Pomidory trzeba sparzyć i obrać ze skóry, a następnie usunąć pestki i pokroić w niedużą kostkę. Czosnek najlepiej utrzeć w moździerzu z ziołami prowansalskimi i solą, a następnie wymieszać z pomidorami.

Wnętrze pstrągów smarujemy masłem i nadziewamy pomidorami. Każdą rybę zawijamy w folię aluminiową.

Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut (2 pstrągi ważyły 0,5kg, większe trzeba piec dłużej). Oczywiście paczuszki z rybą można też upiec na grillu.

Podajemy z cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 23.04.2014 18:35
doskonałą rybka
Pomocnik 23.08.2013 20:04
super wygląda
AZgotuj 23.08.2013 17:49
Ale mam ochotę na taką rybkę:)
Aleksandra/Olcia 23.08.2013 16:24
ale pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak