Młoda kapusta z pieczarkami

Młoda kapusta z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1/2 kg
  • parówki

    3-4 szt
  • koperek

    1 pęczek
  • sól, pieprz

  • olej

  • mąka

    2 łyżki
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • kapusta

    2 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste oczyścic, poszatkować, pieczarki oczyścic i pokroić w plasterki. Wszystko razem zalać niezbyt duza iloscia wody i ugotować. Dodać pokrojone w plasterki parówki, kostkę rosołową, posiekany koperek, wymieszać. Z mąki i odrobiny oleju zrobić zasmażkę, dodac ja do kapusty i wszystko bardzo szybko wymieszać, przyprawic do smaku sola i pieprzem, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jogobella231

05.05.2012 12:18
pycha

ben-ka

27.03.2012 08:33
z pieczaekami musi być smaczna.

eli_555

14.08.2011 21:48
takiej jeszcze nie robiłam

anemon

10.06.2011 07:34
Muszę wypróbowac z pieczarkami.

kasiurek

25.09.2010 12:33
uwielbiam taka kapustę:)

ZEWA

01.09.2010 08:55
jest smaczna

Malinka

12.08.2010 17:08
W takiej wersji kapusty jeszcze nie jadłam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat