Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
parówki 3-4 szt
koperek 1 pęczek
sól, pieprz
olej
mąka 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
kapusta 2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z pieczarkami

Kapuste oczyścic, poszatkować, pieczarki oczyścic i pokroić w plasterki. Wszystko razem zalać niezbyt duza iloscia wody i ugotować. Dodać pokrojone w plasterki parówki, kostkę rosołową, posiekany koperek, wymieszać. Z mąki i odrobiny oleju zrobić zasmażkę, dodac ja do kapusty i wszystko bardzo szybko wymieszać, przyprawic do smaku sola i pieprzem, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 05.05.2012 12:18
pycha
ben-ka 27.03.2012 08:33
z pieczaekami musi być smaczna.
eli_555 14.08.2011 21:48
takiej jeszcze nie robiłam
anemon 10.06.2011 07:34
Muszę wypróbowac z pieczarkami.
kasiurek 25.09.2010 12:33
uwielbiam taka kapustę:)
ZEWA 01.09.2010 08:55
jest smaczna
Malinka 12.08.2010 17:08
W takiej wersji kapusty jeszcze nie jadłam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak