Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonki wieprzowe w kapuście.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

peklowane golonki 3-4 szt.
kapusta kiszona 1 kg
boczek 0,40 kg
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: golonki wieprzowe w kapuście.

Kroki postępowania

1
Golonki zagotować z kapustą z liściem laurowym i zielem ang.
Krok 1 - golonki wieprzowe w kapuście. foto
2
Gdy mięso będzie miękkie wyjąć je, odlać wodę, a kapustę okrosić pokrojonym w kostkę i wytopionym na skwarki boczkiem.
Krok 2 - golonki wieprzowe w kapuście. foto
3
Włożyć kapustę do naczynia żaroodpornego, położyć na nią golonki i zapiec w piekarniku w 180stopniach ok 20minut.
Krok 3 - golonki wieprzowe w kapuście. foto
4
smacznego :)
Krok 4 - golonki wieprzowe w kapuście. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 23.08.2013 12:13
muszą być pyszne
Megg 23.08.2013 12:07
wyglądają bardzo apetycznie
SylwiaMagdaSabin 23.08.2013 11:41
smaczne golonki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak