Brokulanka niżanianka

Brokulanka niżanianka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuły

    50 dag
  • ziemniaki

    25 dag
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/4 sztuki
  • masło

    1 łyżka
  • śmietana

    3/4 szklanki
  • cukier do smaku

  • sól do smaku

  • posiekana zielenina

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i oczyścić.Marchewkę,pietruszkę i seler zetrzeć na tarce jarzynowej.W rondelku rozgrzać masło wsypać warzywa,posolić i dusić,stale mieszając.Kiedy warzywa zmiękną,zalać wrzątkiem i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz podzielone na małe różyczki brokuły.Gotować do miękkości,ewentualnie doprawić do smaku solą i cukrem.Przed podaniem dodać śmietanę oraz posiekaną zieleninę i dobrze wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat