Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokulanka niżanianka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 50 dag
ziemniaki 25 dag
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
masło 1 łyżka
śmietana 3/4 szklanki
cukier do smaku
sól do smaku
posiekana zielenina 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Brokulanka niżanianka

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i oczyścić.Marchewkę,pietruszkę i seler zetrzeć na tarce jarzynowej.W rondelku rozgrzać masło wsypać warzywa,posolić i dusić,stale mieszając.Kiedy warzywa zmiękną,zalać wrzątkiem i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz podzielone na małe różyczki brokuły.Gotować do miękkości,ewentualnie doprawić do smaku solą i cukrem.Przed podaniem dodać śmietanę oraz posiekaną zieleninę i dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak