Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca w sosie ziołowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 szt.
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
rosół wołowy 1 szklanka
mieszane zioła 1 pęczek
śmietana 30% 15 dag
ostra musztarda 0.5 łyżeczki
schab 1 (cielęcy, luzowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca w sosie ziołowym

Mięso na pieczeń oprószyć solą i pieprzem, a następnie obwiązać jak opisano obok. Włoszczyznę umyć i obrać. Cebulę obrać i przekroić na pół.

Masło stopić w dużym garnku. Włożyć pieczeń i podpiec na brązowo. Dodać włoszczyznę, cebulę i listki laurowe i ponownie krótko podpiec.

Wlać rosół i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 1 godzinę, od czasu d czasu polewając pieczeń sosem. Zioła opłukać, osuszyć i bardzo drobno posiekać.

Pieczeń wyjąć z garnka i postawić w ciepłym miejscu. Rosół przecedzić, warzywa wycisnąć. Do wywaru dodać śmietanę i musztardę, wymieszać i zagotować na silnym ogniu, aż zgęstnieje. dodać sól i pieprz do smaku oraz posiekane zioła. Podawać w sosjerce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 05.12.2011 18:53
śliczna
agnieszka189 29.07.2010 13:03
to jest całkowicie niuczciwe!
bernika 28.07.2010 19:41
mało masz własnych pomysłow wiec dajesz skany z gazet łamiac tym samym regulamin!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak