Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z jelenia

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser bursztyn 10 dag
oliwa
polędwica 30 z jelenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z jelenia

Kroki postępowania

1
Polędwicę z jelenia wkładamy do zamrażalki. Schłodzone mięso kroimy w cieniutkie plasterki. Układamy na talerzu.
Krok 1 - Carpaccio z jelenia foto
2
Posypujemy mieloną solą morską. Posypujemy serem długodojrzewającym (np. Bursztyn) i spryskujemy obficie oliwą (polecam smakową z Pepperoni).
Krok 2 - Carpaccio z jelenia foto
3
Tak przygotowane danie podajemy z pieczywem. Smacznego.
Krok 3 - Carpaccio z jelenia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 22.08.2013 18:23
tak. mięso surowe
Mati13 22.08.2013 15:17
czy to mięso jest surowe?
olkaaa 22.08.2013 07:44
jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak