Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułgarskie kluseczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
woda gazowana 3 łyżki
sól 1 szczypta
mąka 1 spora garść

Przepis i sposób przygotowania na: Bułgarskie kluseczki

Zagnieść dość gęste ciasto,zostawić na 15-20 minut i rozwałkować na niezbyt cienki placek.Naparstkiem wykrawać kółeczka i smażyć w gorącym oleju na złoty kolor.Odsączyć na papierowych ręcznikach i podawać jako dodatek do czystych zup i zup jarzynowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 21.12.2011 22:34
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak