Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w chlebie

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeżej szynki wieprzowej 400 g
prażonej cebulki 1/2 szk
ząbki czosnku 2
sól do smaku
kilka łyżek zimnej wody
( może być czerstwe )
jajko 2
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w chlebie

Kroki postępowania

1
Od kromek chleba odciąć skórki i pokroić miękisz w kostkę lub paseczki i położyć na talerzu. Jajka rozbełtać na talerzu z odrobiną soli. Mięso umyć i zmielić w maszynce do mięsa na grubym sitku i przełożyć je do miski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz prażoną cebulkę i przyprawy oraz wodę i wyrobić masę.
Krok 1 - Mielone w chlebie foto
2
Na patelni rozgrzać olej. Z masy mięsnej formować kotlety, zanurzać je w jajku a następnie w pokrojonym chlebie.' Formować kotlety uklepując aby chleb przywarł do mięsa.
Krok 2 - Mielone w chlebie foto
3
Kłaść je na patelni z olejem i smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. Te kotlety należy smażyć trochę dłużej niż zwykłe bo są grubsze.'
Krok 3 - Mielone w chlebie foto
4
Podawać na gorąco bo wtedy są najlepsze a chleb fajnie chrupie.
Krok 4 - Mielone w chlebie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarina 22.08.2013 08:23
Jeszcze takich nie robiłam muszą być smaczne !
Kolorowa 21.08.2013 22:13
pysznie ;)
Renataj 21.08.2013 22:06
Ciekawy pomysł i bardzo apetyczny efekt.
migotka28 21.08.2013 21:18
fajny pomysł z chlebkiem
teresa18 21.08.2013 19:46
ale pysznosci
Izabela77 21.08.2013 19:46
fajny pomysł
IwonaDD 21.08.2013 19:41
pychota!!!
Aleksandra/Olcia 21.08.2013 19:41
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak