Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym
2.Obieramy pieczarki i kroimy w plasterki. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek i odrobiną soli.
3.Kurczaka kroimy w kostkę i również podsmażamy na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek oraz odrobiną soli i pieprzu.
4.Usmażonego kurczaka łączymy z pieczarkami i dodajemy śmietanę. Rozdrabniamy listki świeżej bazylii i rozmarynku, dodajemy do kurczaka i pieczarek ze śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli ktoś lubi ostrzejszy smak, może dodać odrobinę papryczki chili (przyprawę).
5.Odcedzamy makaron, delikatnie zalewamy zimną wodą, aby nie stracił sprężystości. Na wierzch polewamy przygotowany sos. Dekorujemy bazylią.
Smacznego!