Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z szyjek indyka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 3 litry
włoszczyzna 1 pęczek
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
masło 2 łyżki
cebula 1 większa
Wywar: 1 szklanka
liście pietruszki 1 pęczek
śmietana 1/2 szklanki
mąka pszenna 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
indyk 4 większe

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z szyjek indyka

- szyje indyka ugotować z włoszczyzną,przyprawą kucharka
- wywar zostawić jako bazę do zupy
- szyje wyjąć z wywaru do ostudzenia i obrać z nich mięso
- w rondlu na maśle zeszklić cebulę drobno pokrojoną i dodać obrane mięso
- podsmażać razem z 5 minut i wlać z 1 szklankę wywaru
- wsypać drobno posiekane liście pietruszki i czarny pieprz mielony
- wlać śmietanę 12% z mąką i zrobić sos
- podać z ziemniakami i surówką
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 04.07.2014 23:34
troszke mnie przeraza obieranie szyjek, no ale od czego sa mezczyzni :)
IwonaKa 05.11.2013 00:08
świetny gulasz,na pewno smaczny
Anna169Hosz 31.10.2013 10:27
Smaczny ale niestety chyba pracochłonny.
Ewelina38 04.10.2013 20:41
już nie pamiętam kiedy ostatnio gotowałam cokolwiek na szyjkach, a jako dziecko zawsze biłyśmy się z siostrą o taką z rosołku :)
fotoviderek 23.08.2013 07:58
Gulasz pierwsza klasa :)
Karol P 21.08.2013 06:44
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak