Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szwajcarski tatar

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 500 g
kapary całe Smak 2 łyżki
cebula 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
korniszony 6-8 szt
musztarda 2 łyżki
majonez 2 łyżki
ketchup 2 łyżki
tabasco kilka kropli
sos worcester kilka kropli
koniak 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
olej rzepakowy 1 łyżka
żółtko jajek 2 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szwajcarski tatar

Kroki postępowania

1
Polędwice mielimy w maszynce. Kapary, natkę pietruszki, cebulę i korniszony bardzo drobno siekamy.
Krok 1 - Szwajcarski tatar foto
2
Do miski wlewamy musztardę, majonez i ketchup, mieszamy, dodajemy żółtko, tabasco i sos worcester, ponownie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy pozostałe składniki, koniak, sok z cytryny i olej rzepakowy. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Mięso przekładamy małymi porcjami do sosu jednocześnie dokładnie mieszając. Na koniec dodajemy poszatkowane warzywa i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Szwajcarski tatar foto
3
Podajemy z tostami.
Krok 3 - Szwajcarski tatar foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 20.08.2013 20:33
nigdy nie jadłam, trzeba wypróbować
marta1221 20.08.2013 20:07
nigdy nie jadłam tatara nie mogę się przekonać do tego surowego mięsa choć słyszałam że jest bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak