Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z mięsem i sosem czosnkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto naleśnikowe
łopatka bez kości 0.7 kg
Kukurydza z Puszki 1 puszka
sos czosnkowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mięsem i sosem czosnkowym

Przygotować ciasto naleśnikowe na słono, na ok. 10-12 naleśników. Łopatkę pokroić na kawałki, dusić z przyprawami, a następnie zmielić. Kukurydzę odcedzić i przygotować sos czosnkowy (przepis w mojej księdze). Usmażonego naleśnika smarujemy sosem wykładamy mięso i kukurydzę i zwijamy w rulon. Górę naleśnika również polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.09.2013 00:35
smaczna propozycja kulinarna
Dorian 04.12.2012 20:46
smaczne
iknkirke 16.04.2012 10:38
mniam
justyna54 26.05.2011 21:20
naleśniki na słono są pycha
kuklik 08.01.2011 17:19
mnie też bardzo lubię nowości
Malinka 08.11.2010 09:38
Mnie nie trzeba było długo namawiać do zmiany upodobań kulinarnych:)
kuklik 07.11.2010 06:52
zazwyczaj jem na słodko ale spróbuję
Kate131 09.09.2010 12:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak