Naleśniki z mięsem i sosem czosnkowym

Naleśniki z mięsem i sosem czosnkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto naleśnikowe

  • łopatka bez kości

    0.7 kg
  • Kukurydza z Puszki

    1 puszka
  • sos czosnkowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować ciasto naleśnikowe na słono, na ok. 10-12 naleśników. Łopatkę pokroić na kawałki, dusić z przyprawami, a następnie zmielić. Kukurydzę odcedzić i przygotować sos czosnkowy (przepis w mojej księdze). Usmażonego naleśnika smarujemy sosem wykładamy mięso i kukurydzę i zwijamy w rulon. Górę naleśnika również polewamy sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

07.09.2013 00:35
smaczna propozycja kulinarna

Dorian

04.12.2012 20:46
smaczne

iknkirke

16.04.2012 10:38
mniam

justyna54

26.05.2011 21:20
naleśniki na słono są pycha

kuklik

08.01.2011 17:19
mnie też bardzo lubię nowości

Malinka

08.11.2010 09:38
Mnie nie trzeba było długo namawiać do zmiany upodobań kulinarnych:)

kuklik

07.11.2010 06:52
zazwyczaj jem na słodko ale spróbuję

Kate131

09.09.2010 12:46
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat