Przepis i sposób przygotowania na: Sernik aksamitny z wiśniami i galaretką
Masło topimy , studzimy.
Dodajemy do drobno pokruszonych herbatników.
Wyciągamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
MASA SEROWA :
Oddzielamy białka od żółtek.
Żółtka miksujemy z twarogiem , masłem , kremówką ,cukrem i budyniami na gładką masę.
Białka ubijamy na sztywno.
Pianę delikatnie łączymy z masą serową.
Wylewamy do tortownicy wyłożone ciasteczkami.
Wstawiamy do nagrzanego na 165C piekarnika na 90 minut.
Zostawiamy do całkowitego ostudzenia.
CAŁOŚĆ:
Galaretkę rozpuszczamy wg. przepisu na opakowaniu.
Wiśnie układamy na górze sernika.
Zalewamy galaretką.
Wstawiamy do lodówki na 3 godziny.
Zajadamy udekorowany np. bitą śmietaną.
Gotowe!