Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumiane ziemniaki z kolendrą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
por mały 1 szt
słonina wędzona 5 dag
sól do smaku
papryka mielona do smaku
pieprz młotkowany z kolendrą do smaku
kefir

Przepis i sposób przygotowania na: Rumiane ziemniaki z kolendrą

Słoninę pokroić w drobną kostkę, wytopić na rozgrzanej patelni. Następnie wsypać pokrojony w pół plasterki por, zeszklić. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Por i skwarki ze słoniny wyłożyć na talerzyk a do tłuszczu na patelni wsypać ziemniaki, lekko rumieniąc, podsmażyć. Pod koniec oprószyć mieloną papryką, pieprzem z kolendrą, dodać skwarki z porą, wymieszać. Podawać z kefirem, zsiadłym mlekiem lub jako dodatek do mięsa i surówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 11.02.2014 09:10
Bardzo apetyczne są te ziemniaczki.
mela25 22.08.2013 20:01
robię bardzo podobnie,
ONY_za_kare 21.08.2013 11:19
uwielbiam smażone ziemniaki a takie to już w ogóle wypas!
Alex_M 21.08.2013 11:07
dla mnie takie ziemniaki wystarcza do szczescia ;)
olkaaa 21.08.2013 07:59
super przepis
aginaa 21.08.2013 06:59
uwielbiam takie ziemniaczki
Róża1 20.08.2013 23:26
przepyszne ziemniaczki, a do tego bardzo lubię kolendrę:-)
Czarnula87 20.08.2013 08:14
lubię takie ziemniaczki
Katarzyna/kate1980 19.08.2013 21:56
fajny przepis muszę wypróbować
treonina 19.08.2013 21:52
proste i na pewno smaczne!
ssylwiaa 19.08.2013 21:43
pięknie podane ;)
Aleksandra/Olcia 19.08.2013 21:29
mega apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak