Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek pieprzowy z papryką i cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt.
steki z polędwicy wołowej 4 (po ok. 10 dag) szt.
olej 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 0,5 łyżeczki
rosół wołowy 4 łyżki
natka pietruszki 0.5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Stek pieprzowy z papryką i cebulą

Obraną cebulę przepołowić i pokroić w plasterki. połówki papryki oczyścić z pestek i przegród, opłukać, osączyć i pokroić w paski szerokości ok. 1 cm.

Steki opłukać, ułożyć obok siebie i starannie osuszyć papierowym ręcznikiem.

Na dużej, ciężkiej patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju. Steki ułożyć na patelni i podsmażyć je na dużym ogniu na brązowo z każdej strony. Następnie zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze przez 3 min. Posypać solą i pieprzem, ułożyć na ogrzanych talerzach i trzymać w cieple do czasu przyrządzenia warzyw.

Resztę oleju wlać na patelnię. Dodać cebulę i paprykę i mieszając, smażyć przez 4 min na średnim ogniu. Wlać rosół, dodać natkę pietruszki i jeszcze raz podgrzać. Warzywa ułożyć na talerzach obok mięsa i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 29.07.2010 13:03
to jest całkowicie niuczciwe!
bernika 28.07.2010 19:42
mało masz własnych pomysłow wiec dajesz skany z gazet łamiac tym samym regulamin!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak