Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk holsztyński

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 250 g
befsztyk 4 (po 150g) szt.
sól, pieprz 0,5 łyżeczki
masło 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk holsztyński

Cebulę obrać, pokroić w talarki, smażyć na 2 łyżkach rozgrzanego oleju na złoty kolor a następnie wyłożyć na talerz.

Na reszcie rozgrzanego oleju smażyć gwałtownie befsztyki często obracając. Po 2 minutach, gdy befsztyki są już ładnie podsmażone, zmniejszyć ogień.

Gotowe befsztyki posolić i posypać pieprzem. Położyć na nie wiórki z masła i podawać na ogrzanych talerzach.

Cebulę dodać do wytopionego sosu i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernika 28.07.2010 23:13
brak ci własnych pomysłow wiec dajesz skany z gazet łamiac tym samym regulamin!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak