Przepis i sposób przygotowania na: Niedzielny obiadek....
Mięso umyć rozklepać i przyprawić przyprawą do kurczaka i pieprzem następnie zwinąć razem z serem i za panierować w mące jajku roztrzepanym i bułce tartej. Smażyć na głębokim tłuszczu ok. 15 min.
Ziemniaki:
Obieramy, myjemy i zalewamy wodą i solimy łyżeczką soli. Od zagotowania gotujemy 20 min. Następnie odcedzamy, nakładamy na talerz, posypujemy drobno pokrojonym koprem i polewamy roztopionym masłem.
Kapusta zasmażana:
Kapustę kiszoną opłukamy kroimy na drobniejsze kawałki, marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Mieszamy to razem zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na margarynie. Kapustę delikatnie oprószamy mąką i dodajemy cebulę. Doprawiamy Kucharkiem pieprzem i solą do smaku. Smacznego :)