Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy przecier pomidorowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 6 kg
sól 30 g
cukier biały 30 g
pieprz 1 łyżka
słoiki

Przepis i sposób przygotowania na: domowy przecier pomidorowy

Pomidory bardzo dokładnie umyj i pokrój na mniejsze cząstki, włóż do dużego garnka i gotuj by powstała papka.
Następnie rozgotowane pomidory wlewaj partiami na sito i przecieraj drewnianą pałką.PO przetarci dopraw przyprawami i dobrze wymieszaj.
Umyte słoiki napełnij przecierem pomidorowym i dobrze zakręć.
Tak przygotowany przecier poddaj pasteryzacji.
Do garnka wlej zimną wodę po czym umieść w nim słoiki z przecierem, gotuj przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 25.08.2013 11:44
też zrobię:-) , na pewno zimą będzie pyszna pomidorówka:-)
ONY_za_kare 19.08.2013 16:37
zupa na takim będzie pyszna!!
Alex_M 19.08.2013 16:24
domowy najlepszy :)
Milena87 18.08.2013 16:47
domowy super przecier :)
Dorota37 18.08.2013 15:10
domowy najlepszy :-)
Marta11 18.08.2013 14:04
swietny jest zima z jogurtem
Janina 18.08.2013 12:35
Również będę robić , mam swoje pomidory;)
joanna__s 18.08.2013 12:08
Rok temu robiłam taki właśnie przecier. Teraz czekam aż pomidory stanieją i znowu zabiorę się do roboty. Niezastąpiony do zupy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak