Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sezonowa sałatka ryżowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 mały
papryka biała 1 sztuka
pomidor malinowy 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
zioła do sałatek do smaku
pietruszka zielona
oliwa 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
ryż 0,5 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sezonowa sałatka ryżowa

Kroki postępowania

1
RYŻ UGOTOWANY WSYPAĆ DO MISKI.
Krok 1 - Sezonowa sałatka ryżowa foto
2
Kolejno należy dodać umytą i pokrojoną w półkrążki paprykę, następnie umyte i pokrojone w dużą kostkę pomidory.
Krok 2 - Sezonowa sałatka ryżowa foto
3
Nastepnie dodać ugotowanego na półtwardo i ochłodzonego kalafiora.
Krok 3 - Sezonowa sałatka ryżowa foto
4
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i sól i zioła do sałatek , wymieszać i na koniec dodać oliwę - wymieszać. Udekorować natką pietruszki.
Krok 4 - Sezonowa sałatka ryżowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 18.08.2013 16:51
apetyczna sałatka
Kuchenka 18.08.2013 13:16
fajna, na pewno smaczna
Janina 18.08.2013 09:50
Ciekawy zestaw, smaczna sałatka;)
Megg 17.08.2013 23:06
lubię takie sałatki,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak