Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masełko ziołowo-czosnkowe

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
świeże zioła posiekane 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
tymianek 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masełko ziołowo-czosnkowe

Miękkie masło o temperaturze pokojowej rozcieramy.
Dodajemy drobniutko posiekane świeże zioła (u mnie oregano, tymianek, mięta, majeranek, cieniutki szczypiorek, koperek, natka pietruszki), suszone zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól do smaku. Ucieramy razem na masę.
Masło wykładamy na kawałek folii spożywczej, zwijamy w wałeczek, a oba końce folii skręcamy. Odkładamy do lodówki do stężenia.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 21.08.2013 22:16
Fantastyczne masło!
patryska76 18.08.2013 10:44
Uwielbiam ;)))
mufinka79 18.08.2013 10:39
Dziękuję bardzo za miłe komentarze :)
Katarina 18.08.2013 10:11
Masło własnoręcznie przyprawione to jest to , ciekawy dodatek do mięs ziemniaczków - pyszne
malaczarna23 18.08.2013 08:46
super masełko :)
Stenka 18.08.2013 08:20
extra takie masełko
LoLa 18.08.2013 06:59
swoje to najlepsze
Mniam 18.08.2013 00:19
Wygląda na bardzo smaczne.
Zdzisław 17.08.2013 23:27
tylko tost do tego masełka i smaczne sniadanie
Megg 17.08.2013 22:40
smaczne do kanapeczek
Magula 17.08.2013 22:01
mniam kanapeczka z takim maselkiem i z pomidorkiem by mi sie marzyla
lara 17.08.2013 21:40
pyszne i najlepiej smakuje z własnoręcznie zrobionym chlebem
sanielcia 17.08.2013 21:36
Robiłam kiedyś takie i przyznaje, że jest pyszne
idealme 17.08.2013 21:12
po prostu ubóstwiam masło czosnkowe własnej roboty ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak