Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIeczone golonki z indyka

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Chili z solą morską Prymat w młynku
por 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
cebula biała 1 szt
czosnek 1/2 główki
tłuszcz do formy
Czosnek suszony Prymat 1-2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
indyk 4 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: PIeczone golonki z indyka

Kroki postępowania

1
Golonki dokłanie umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami.
Krok 1 - PIeczone golonki z indyka foto
2
Golonki włożyć do miseczki, dodać pokrojoną w krążki cebulę i czosnek. Szczelnie przykryć i odstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Krok 2 - PIeczone golonki z indyka foto
3
Do wysmarowanego tłuszczem naczynia zaroodpornego przełożyć golonki. Obłożyć pokrojonymi warzywami (marchewka, pietruszka, por) oraz natką pietruszki.
Krok 3 - PIeczone golonki z indyka foto
4
Golonki piec około 1,5-2 godziny w temperaturze 180-200 stopni. POdawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 4 - PIeczone golonki z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.03.2014 11:21
apetyczny indyk
Beata23 02.03.2014 09:35
świetnie wyglądają
Dorota59 18.12.2013 13:36
oj taką goloneczkę to bym zjadła
ONY_za_kare 18.08.2013 09:59
golonkę to ja chętnie. każdą :D
stokrotka 18.08.2013 00:00
w sam raz na obiad niedzielny!
Megg 17.08.2013 22:41
pyszności!!!
Luki 17.08.2013 21:01
super obiadek
Wiesława1 17.08.2013 20:52
pyszne z pieczonymi ziemniaczkami
idealme 17.08.2013 20:18
bardzo apetyczne golonki :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak