Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały z pulpetami z białej kiełbasy:

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 białe kiełbasy- surowe,3 ziemniaki,1 marchewka,½ pietruszki,1/8 selera
Barszcz biały
1 łyżka majeranku,2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z pulpetami z białej kiełbasy:

Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew w pól plasterki. Seler i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Włożyć wszystko do garnka , zalać 1 litrem wody i gotować 20 minut. Z kiełbasek zdjąć skórki , mięso wymieszać z kaszką manną i majerankiem . Uformować 25-30 kuleczek. Wrzucać na wrzący wywar. Gotować znów 20 minut. Barszcz biały rozrobić z ½ szklanki zimnej wody w wlać do zupy. Gotować na małym gazie 10 minut .Wlać śmietankę . Podawać posypany natkę pietruszki .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 28.07.2011 21:42
pychotka
Halusia 01.05.2011 20:35
Pyszniuśki
RenataZ-et 29.07.2010 17:23
tak, wyglada baaardzo apetycznie :)
Agnieszka_B 28.07.2010 13:25
Ale bym zjadła takiego barszczyku...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak