Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowo-kokosowa Rozkosz

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 200 g
mąka pszenna 3 szkl
żółtko jajek 5 szt
cukier puder 1/2 szkl
cukier wanilinowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
jogurt brzoskwiniowy 1 l
białko 5 szt
cukier puder 1 szkl
budyń śmietankowy 2 opakowania
wiórki kokosowe 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowo-kokosowa Rozkosz

Kroki postępowania

1
Ciasto zagnieść i podzielić na dwie części, jedna z nich uformować w dość cienkie wałeczki i schować do zamrażarki do schłodzenia. Druga część ciasta rozwałkować na cienki placek wielkości przygotowanej formy do pieczenia.
Krok 1 - Brzoskwiniowo-kokosowa Rozkosz foto
2
MASA:
Jogurty ubić mikserem następnie dodać cukier oraz resztę składników na koniec dodać, ubite białka które należny delikatnie połączyć z ubitą masą. Wszystko przelać na przygotowane ciasto.
Krok 2 - Brzoskwiniowo-kokosowa Rozkosz foto
3
Schłodzone ciasto zetrzeć na tarce na grubych oczkach wprost na masę tak aby przykryło równomiernie całe ciasto Piec w temperaturze 160-180 C przez około godzinę Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem
Krok 3 - Brzoskwiniowo-kokosowa Rozkosz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 18.08.2013 10:17
super ciacho
tessinka 17.08.2013 22:54
ciekawy przepis
Barbara777 17.08.2013 22:48
ciekawe ciasteczko:)
sanielcia 17.08.2013 21:38
Bardzo fajny przepis
Mira85 17.08.2013 20:35
pyszne ciasto
artur7 17.08.2013 18:24
prosty mniam
AnielskaSlodycz 17.08.2013 18:00
to naprawdę świetny pomysł :)
Agata3 17.08.2013 17:49
Super ciacho :D
gosia1988 17.08.2013 17:33
lubię takie ciasta; robię podobnie tylko, że na kwaśnej śmietanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak