Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana kiełbasą i mozzarellą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukini 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana kiełbasą i mozzarellą

(ja miałam o dł. 18cm śr.5cm)
3 kiełbaski parówkowe
2 kulki mozzarelli
1 garść drobno posiekanej pietruszki
sól morska,pieprz świeżo mielone wg.uznania
Dodatkowo:
folia aluminiowa

Cukinie porządnie wyszorować,osuszyć,odciąć końcówki i wydrążyć miąższ łyżką ile sie da czyli jak najwięcej-odstawić.

Kiełbaski obrać ze skórki pokroić w drobną kosteczkę i przełożyć do miski.Kulki mozzarelli odsączyć i również pokroić w drobną kostkę,dołożyć do miski.Dodać pietruszkę,porządnie doprawić solą,pieprzem (żeby nie było mdłe) i całość wymieszać.

Wydrążone cukinie ustawić w pionie i faszerować za pomocą łyżeczki mocno ubijając farsz.

Gotowe cukinie zawinąć w folię aluminiową,przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 180*C (grzanie góra) 25 minut i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.07.2015 21:16
jakie połączenie :P
gusia1000 02.07.2015 11:18
Lubię takie coś.
artur7 17.08.2013 18:28
fajny smak
idealme 17.08.2013 17:25
też zabieram się za faszerowanie cukinii :))
Noruas 17.08.2013 17:07
oryginalny pomysł, musiał być super smaczny
Joannasz3190 17.08.2013 15:50
Pychota, lubię takie :)
nogawkuchni 17.08.2013 15:40
Bardzo ciekawy i oryginalny pomysł,wygląda bardzo interesująco i smakowicie i z pewnością jest pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak