Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Fasolka szparagowa żółta 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z warzywami

saszetka ryżu białego (125g)
1 mała papryka czerwona
por jasna część ok 10cm
1 garść posiekanej drobno pietruszki
olej do smażenia
Przyprawy wg.uznania:
sól morska,pieprz kolorowy,estragon w proszku,czosnek granulowany

Z fasolki odcinamy końcówki myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości-odcedzamy,studzimy i kroimy na mniejsze kawałeczki.

Ryż gotujemy zgodnie z wskazówką na opakowaniu-odstawiamy.

Z papryki usuwamy gniazdo nasienne,myjemy i kroimy w kosteczkę.Pora płuczemy osuszamy i kroimy w krążki.
Na głębszej patelni rozgrzewamy olej i dusimy bez przykrycia często mieszajac paprykę z porem.Jesli warzywa lekko zwiedną,dodajemy ryż ,fasolkę oraz pietruszkę i doprawiamy.
Całość jeszcze trzymamy na małym ogniu mieszając żeby wszystkie składniki się podgrzały i gotowe -Smacznego :-)

Podajemy jak samodzielne danie lub jako dodatek do mięs :-)

Pyszny ryzik z warzywami - Polecam :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:19
Lekkie danie.
Adamorek 17.08.2013 16:17
dobre danko wegetariańskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak