Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brotola w panierce kukurydzianej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Bortola 3 tuszki

Przepis i sposób przygotowania na: Brotola w panierce kukurydzianej

3 tuszki Brotoli
1 jajko kurze surowe
mąka kukurydziana do panierowania
olej do smażenia
Przyprawy:
sok z połowy cytryny,przyprawa fish masala,sól morska i pieprz świeżo mielone wg.uznania,oprócz cytrynki.

Rozmrożone tuszki myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Moje nie miały łusek.Ale jeśli ktos trafi że są to łuski usuwamy.

Każdą tuszkę skrapiamy cytrynką i posypujemy przyprawami.
(tak jak pisałam przyprawy wg.uznania)

Następnie maczamy w roztrzepanym jaku potem w mące kukurydzianej i smażymy z obu stron na wolnym ogniu na złoty kolor i gotowe.
Podajemy z czym kto lubi :)

Pierwszy raz jadłam tę rybę i powiem krótko-jest przepyszna i ma delikatne białe mięso,jej tuszki są grube i soczyste - - -Polecam !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:20
Nie jadłam tej ryby jeszcze.
evita0007 18.08.2013 10:25
Ja tez pierwszy raz ją jadłam i na pewno nie ostatni,taka smaczna :)
AnielskaSlodycz 17.08.2013 18:02
bardzo ładnie wygląda :)
Adamorek 17.08.2013 16:08
nie jadłem jeszcze tej rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak