Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały z fasolą :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 litr wody,2 marchewki,1 pietruszka,1/8 selera,¼ pora,2 liście laurowe,4 ziela angielskie
4 ziemniaki ( średniej wielkości ),2 białe kiełbasy ( lub 4 cienkie białe ) ,4 plasterki wędzonego boczku lub żeberek
Barszcz biały
1 szklanka ugotowanej fasoli ziarnistej ( ja użyłam fasolki z puszki – w sosie własnym )
olej 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z fasolą :

Do garnka włożyć wędzony boczek, pokrojone ziemniaki, marchew , pietruszkę , seler , por, liście laurowe, ziele angielskie .Gotować 1 godzinę .Dołożyć fasolę , białą kiełbasę .Zmniejszyć gaz i gotować 30 minut. Na patelni na oleju usmażyć pokrojoną w piórka cebulę i dodać do garnka . Barszcz biały rozrobić w zimnej wodzie i wlać do zupy . Gotować 10 minut. Doprawić majerankiem , pieprzem , śmietanką . Podawać posypaną zieloną pietruszką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 07.02.2012 21:19
dobre
Halusia 25.04.2011 19:39
Ciekawe jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak