Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patisony w zalewie octowej

5.0
(87)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 6 szk
ocet 10 % 1 szk
cukier 5 łyżek
sól 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
patison kilka szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 kulki

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony w zalewie octowej

Kroki postępowania

1
Patisony dokładnie umyć i odkroić twarde końcówki większe okazy poprzekrawać na mniejsze kawałki aby łatwo mieściły się do słoików. Tak przygotowane patisonki układać w umyte i wyparzone słoiczki
Krok 1 - Patisony w zalewie octowej foto
2
Zalewa : Zalewę zagotować i gorąca zalewać naszykowane słoiki z patisonami dokładnie zakręcić wieczko i wekować 5 minut
Krok 2 - Patisony w zalewie octowej foto
3
Gotowe słoiczki poodwracać na ręczniku i pozostawić do ostygnięci . Schować do spiżarki na zimowy czas Idealnie nadają się do różnych potraw
Krok 3 - Patisony w zalewie octowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andrzej8 22.08.2013 20:33
wyglądają rewelacyjnie muszę wypróbować
Megg 16.08.2013 20:13
pyszne patisonki
gosia56 16.08.2013 20:05
bardzo lubię takie patisony są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak