Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynka do obiadu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1 kg
mąka pszenna 3 łyżki
chrzan tarty 2 łyżki
tłuszcz 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynka do obiadu

Buraki wyszorować uważając, żeby nie uszkodzić skórek. Ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Następnie odstawić do wystygnięcia. Wystudzone buraki obrać ze skórek i zetrzeć na tarce jarzynowej. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wyłożyć na nią buraczki, posypać solą, pieprzem i mąką, skropić sokiem z cytryny. Co jakiś czas wymieszać, pod koniec podsmażania dodać chrzan i ponownie wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.03.2014 23:47
fajny dodatek do obiadu
IKrakowianka 11.10.2012 20:37
pycha
KasiaK90 20.03.2012 08:35
za chrzanem nie przepadam ale w buraczkach zjem:)
Agnik 23.10.2011 10:56
mniam
szajba2 05.05.2011 19:10
bardzo lubię ćwikłę
Barbara55 18.04.2011 16:28
dobre do klusek
ewelina/bunia 10.04.2011 21:53
smaczne
jogobella231
jogobella231 31.03.2011 08:44
pycha
gosia47-47 23.03.2011 17:10
pycha
kielcok1 20.03.2011 17:02
bomba
pioge7 22.02.2011 14:56
mniam
rakow2
rakow2 02.01.2011 14:38
jarzynka?
Iwusia 10.10.2010 10:38
Zgadzam się, że przepis super :)
RenataZ-et 26.07.2010 11:32
Ciekawy przepis-wart wypróbowania!
caroline1983 07.07.2010 14:28
W ten sposób jeszcze nie robiłam buraków. Ciekawa propozycja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak