Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lemoniada

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięta duża garść
cukier 1 szkl.
woda 1 szkl.
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Lemoniada

Kroki postępowania

1
Liście mięty umyć i włożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Dodać cukier, rozmieszać i gotować przez jakiś czas pod przykryciem (ok 15 minut)
ps.Garść/pęczek łodyżek z liśćmi mięty.
Krok 1 - Lemoniada foto
2
Następnie przecedzić.
Krok 2 - Lemoniada foto
3
Powstały syrop wlać do słoiczków, które trzymam potem w lodówce.
Krok 3 - Lemoniada foto
4
Do wody mineralnej wlewam trochę miętowego syropu (każdy wleje według swego smaku) i dodaję plasterki cytryny. Najlepiej smakuje schłodzona.
Krok 4 - Lemoniada foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak