Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurt naturalny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2% 1 litr
jogurt naturalny 1 kubeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurt naturalny

Kroki postępowania

1
Jeden litr mleka przegotować i odstawić aż troszkę ostygnie.
Krok 1 - Jogurt naturalny foto
2
Letnie mleko przelać najlepiej do słoika lub garnka
Krok 2 - Jogurt naturalny foto
3
Następnie dodać jeden mały kubeczek jogurtu naturalnego
Krok 3 - Jogurt naturalny foto
4
i dokładnie wymieszać mątewką
Krok 4 - Jogurt naturalny foto
5
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 24 godziny.
Krok 5 - Jogurt naturalny foto
6
Gotowy jogurt można jeść z dodatkiem soków , dżemów ,świeżych owoców
Krok 6 - Jogurt naturalny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 16.08.2013 08:42
Ja robię jogurt od 20 lat i wychodzi mi bardzo gęsty. No i mleka nie przegotowuję, żeby nie zabić dobrych bakterii... podgrzewam tylko do 45-50*C. Nastawiam wieczorem, a rano już mam jogurt, ale trzeba temp. utrzymywać. Ja robię go w termosie obiadowym lub w ciepłym piekarniku.
msmors 16.08.2013 08:24
takiego jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak