Kulki czekoladowe

Kulki czekoladowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gorzka czekolada

    250 g
  • śmietana

    0.25 l
  • cukier waniliowy

    1 op.
  • rum

    2 łyżki
  • kakao

    do dekoracji
  • starta czekolada

    do dekoracji
  • cukier puder

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować śmietanę, wrzucić do niej połamaną na małe kawałki czekoladę. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Krótko gotować, przykryć i zostawić do wystygnięcia.

Zagrzać czekoladę w gorącej kąpieli wodnej stale mieszając aż stanie się płynna. Dodać rum i cukier waniliowy. Pozwolić, by masa ostygła i dała się formować.

Posypać ręce kakaem i uformować kulki. Następnie obtoczyć je w startej czekoladzie i posypać odrobiną cukru pudru.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ela_48

16.06.2011 22:39
Mmmm... ale to apetycznie wyglada.. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat