Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki czekoladowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 250 g
śmietana 0.25 l
cukier waniliowy 1 op.
rum 2 łyżki
kakao do dekoracji
starta czekolada do dekoracji
cukier puder do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki czekoladowe

Zagotować śmietanę, wrzucić do niej połamaną na małe kawałki czekoladę. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Krótko gotować, przykryć i zostawić do wystygnięcia.

Zagrzać czekoladę w gorącej kąpieli wodnej stale mieszając aż stanie się płynna. Dodać rum i cukier waniliowy. Pozwolić, by masa ostygła i dała się formować.

Posypać ręce kakaem i uformować kulki. Następnie obtoczyć je w startej czekoladzie i posypać odrobiną cukru pudru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela_48 16.06.2011 22:39
Mmmm... ale to apetycznie wyglada.. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak