Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z jabłek

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1/2 kg
cukier 3-4 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
mleko 1 szkl
śmietanka 2 łyżki
woda 2 szkl
budyń wiśniowy 2 łyżeczki
sok z limonki do smaku
groszek ptysiowy 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z jabłek

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na drobne kawałki, włożyć do garnka, dodać cukier, cynamon, wodę i gotować przez kilka minut. Proszek budyniowy wymieszać z mlekiem, połączyć z jabłkami, zagotować, dodać śmietankę, przyprawić do smaku sokiem z limonki. Chłodnik wstawić na kilka godzin do lodówki. Podawać z groszkiem ptysiowym lub biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.12.2013 00:11
pyszny na upaly
czekoladka_m 04.10.2013 15:12
pysznie! Jadłam juz owocowy chłodnik, ale z jabłek jeszcze nie;):)
misia53 20.09.2013 20:37
moj mały synek mowił na to "japcanka"-podobną zupkę robiłam
romanrafal
romanrafal 19.08.2013 15:46
ciekawa propozycja,fajne
Alex_M 18.08.2013 09:38
chętnie bym spróbowała :)
IlonaAlbertos 17.08.2013 18:43
Smakowity chłodnik.
Magula 16.08.2013 09:08
Z jabłek jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak