Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola w sosie warzywnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

selery 2
cebule 3
ząbki czosnku 3
jabłka 2
pomidory 3
żółty ser 15 dag
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól, cukier, pieprz
masło do smażenia
fasola 40 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola w sosie warzywnym

Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać, a następnie przesmażyć na maśle w niedużym rondlu. Seler i jabłko obrać, podzielić na małe kawałki i wrzucić do cebuli, zalać 375 mililitrami gorącej wody i gotować na wolnym ogniu. Pomidory obrać ze skóry ,podzielić na ćwiartki i wrzucić do warzyw, całość doprawiając solą, pieprzem i cukrem oraz słodką papryką. Kiedy wszystkie warzywa będą już miękkie, zmiksować je. Dodać fasolę i trzymać na ogniu jeszcze 10 minut. Żółty ser zetrzeć na tarce i posypać nim potrawę tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 26.06.2012 10:02
Super
olkaaa 26.06.2012 08:13
bardzo fajny pomysł
Betka 25.05.2012 16:53
mniam;)
gosia47-47 25.02.2012 13:46
pycha
Ania67 23.02.2012 20:27
rewelacja
ewelina63 15.05.2011 14:12
bardzo fajna
Dorota59 20.03.2011 22:58
przepis -bomba
Dorota71 24.09.2010 08:10
super
Dorota71 24.09.2010 08:10
super
pawel007 30.07.2010 06:12
pyszności.
Patrycja40 28.07.2010 15:35
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak