Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z szynką szwarcwaldzką i śliwką suszoną

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 0,5 opakowania
szynka szwarcwaldzka 6 plastrów
śliwka suszona 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z szynką szwarcwaldzką i śliwką suszoną

Ciasto francuskie podzielić na 6 prostokątów. Na każdy ułożyć plaster szyki, śliwkę i zawinąć. Ciasto wysmarować z góry roztrzepanym jajkiem. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć przekąski, piec w rozgrzanym piekarniku w temp 180 stopni około 15 minut. Gotowe podawać z dowolnym dipem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ssylwiaa 15.08.2013 17:15
dobra przekąska na imprezę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak