Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka ryżowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso drobiowe 1/2 kg
olej do smażenia
cebula do smaku
kukurydza puszka
żółty ser 30 dag
jajko
kwaśna śmietana 2/3 łyzki
sól
ryż brązowy 3 (ugotowany)
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ryżowa

1/2 kg mięsa mielonego najlepiej drobiowego, usmaż na oleju i cebuli. Potem przypraw je do smaku. Ostudź.
Ostudzone składniki połącz, mięso dodaj razem z tłuszczem na którym się smażyło. Dodaj puszkę kukurydzy, 30 dag startego żółtego sera, 1 jajo surowe, 2-3 łyżki kwaśnej śmietany. Dopraw pieprzem, solą, mieloną słodką papryką...
Naczynie żaroodporne natłuść masłem. Wymieszaną masę włóż do naczynia i zapiekaj przez około pół godziny w temp. 180 stopni.
Życzę smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 15.08.2013 13:50
Coś w stylu risotto. Pycha!!
jasiek 15.08.2013 13:18
ciekawe, zawsze robiłem zapiekanki z makaronem lub ziemniakami
Marta11 15.08.2013 12:59
swietna zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak