Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka przekładane kremem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 gram
cukier drobny 250 gram
margaryna 150 gram
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 2 opakowania
masło 250 gram
mleko 2% 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka przekładane kremem

Margaryne ucieramy z cukrem, dodajemy po 1 jajku. Następnie do jednolitej masy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy na stolnicy posypanej mąką. Wykrawamy szklanką ciastka.Układamy na wysmarowanej blasze. Pieczemy ok. 10 minut.
Budyń gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. Zimny miksujemy z masłem. Przekładamy nim ciastka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 11.11.2013 16:39
jakie fajne ciacha
Róża1 27.09.2013 21:04
smaczne ciasteczka:-)
Halina14 27.09.2013 19:50
muszą byc smaczne
czekoladka_m 25.09.2013 11:41
Ale fajne te twoje ciasteczka;):)
fotoviderek 25.09.2013 08:00
Fajne ciasteczka :)
adelajda 07.09.2013 17:12
smaczne ciastka !!!!
Bernadeta1 31.08.2013 23:58
bardzo lubię ciasteczka z masą budyniową
gosia56 17.08.2013 20:34
napewno pyszne
magdziorka6 15.08.2013 18:08
słodka pychotka
joanna30 15.08.2013 16:07
Pyszne, z budyniem mniam mniam :)
Ewa104 15.08.2013 13:59
Całkiem fajne ciasteczka.
Monia 15.08.2013 12:44
Dobre na drugie śniadanko ;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak