Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety po szlachecku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab pol kg
olej
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
gałka muszkatołowa
imbir
kolendra
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety po szlachecku

Schab myje , osuszam papierowym ręcznikiem i kroję w plastry. Plastry schabu przykrywam kawałkiem folii spozywczej a następnie rozbijam młotkiem do mięsa (niezbyt mocno). Każdy plaster schabu oprószam z obu stron szczyptą soli, pieprzu, papryki słodkiej, gałki muszkatołowej, imbiru suszonego, mielonej kolendry i granulowanego czosnku, wklepując przyprawy w mięso. Kotlety przekłądam na talerz i zostawiam na pol godz w lodówce do zamarynowania. Patelnię spryskuję olejem, rozgrzewam, układam na niej kotlety i smażę aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak