Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka manna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
kasza manna 0,5 szkl
masło 1 łyżka
syrop malinowy 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka manna

Garnek zwilżamy woda, wlewamy mleko (kaszke można ugotowac też na wodzie w wersji bezmlecznej) i podgrzewamy. W tym czasie przygotowujemy kaszę manną, odmierzając w szklance. Kiedy mleko zacznie sie gotować, zmniejszamy płomień. Najpierw dodajemy masło i mieszamy, następnie wsypujemy cienkim strumieniem kasze cały czas mieszając, dodajemy też domowy syrop malinowy. Kaszę mieszamy i gotujemy aż zacznie gęstnieć.Mieszamy, wyłączamy grzanie. Zostawiamy pod przykryciem na jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak