Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różyczki z ciasta francuskiego

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
marmolada
cukier puder
białko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Różyczki z ciasta francuskiego

Z ciasta francuskiego wykroić 3 krążki różnej wielkości. Ja użyłam szklanki, literatki i kieliszka. Każdy krążek naciąć na obwodzie w kilku miejscach. Środki posmarować białkiem. Krążki nałożyć na siebie od największego do najmniejszego lekko dociskając środek. Na środek dodać marmoladę. Piec w piekarniku w 180 stopniach C około 20 minut. Gdy ostygną posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak