Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowe placki z truskawkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 250 mililtrów
mąka razowa 250 gram
otręby pszenne 2 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
cukier trzcinowy 1 łyżka
truskawki świeże 200 gram
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Razowe placki z truskawkami

Mleko roztrzepać z jajkiem, dodać mąkę, sodę i cukier. Dobrze wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Jeśli trzeba dodać więcej mąki.
Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na mniejsze cząstki i wymieszać z ciastem.
Na patelni rozgrzać oliwę, nakładać łyżką niewielkie placki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 15.08.2013 09:23
fajny pomysł!
aisoglam 15.08.2013 00:30
Apetyczne placuszki :)
Gracer 14.08.2013 21:30
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak