Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy z Mielnika

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
masło 1 łyżka
śmietana gęsta 0,5 szkl
sól, pieprz
bulion warzywny 1 szkl
opieńki 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy z Mielnika

1. Grzyby umyć, pokroić w paski i sparzyć wrzątkiem. Jeśli używamy opieniek, to gotować je około 20 minut.
2. Na maśle udusić drobno posiekaną cebulę, dodać grzyby, podlać bulionem i dalej dusić przez 30 min.
3. Doprawić solą, pieprzem i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 21.07.2011 08:28
ciekawe
gosia47-47 04.12.2010 17:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak