Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz wegetariański

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 2
marchwka 5
pietruszka 5
pieczarki 50 dag
groszek konserwowy 1 puszka
ogórki kiszone 5
cebule 4
keczup pikantny 180 ml
papryki różnokolorowe 5
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
olej do smażenia
sól, pieprz ziołowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz wegetariański

Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Seler, marchew, pietruszkę i ogórek obrać i pokroić na drobną kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić, podobnie cebule. Na rozgrzanym w rondlu oleju przesmażyć cebulę, dodać pieczarki, a następnie warzywa; seler, marchew, pietruszkę, ogórek oraz groszek. Wszystkie warzywa dusić, dolewając nieco wody oraz doprawiając solą i pieprzem. Dodać paprykę i trzymać na ogniu dalej, od czasu do czasu mieszając i uzupełniając braki wody. Kiedy warzywa będą prawie miękkie, dodać keczup, koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze 10 minut. Podawać z pieczywem cebulowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 20.09.2012 14:52
Smaczny.
Dorota59 01.06.2012 23:39
świetna potrawa
Betka 20.05.2012 19:15
pycha;)
gosia47-47 25.02.2012 13:47
super
kate.500 20.05.2011 07:49
ciekawy przepis...
ewelina63 07.04.2011 16:36
super
Robert10 17.03.2011 09:20
ależ pyszności
iwona332 17.09.2010 22:53
super
pawel007 30.07.2010 06:11
pyszne.
Patrycja40 28.07.2010 15:35
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak