Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1/2
marchew 1
pietruszka 1
ziemniaki 5
skrzydełka kurczaka 2
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
sól, pieprz
śmietana 18 proc 3 łyżki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

W garnku zagotować 2l wody. Wrzucić skrzydełka, pietruszkę i marchewkę pokrojoną w talarki. Dodać kucharka i gotować ok 15 minut. Po tym czasie dodać do zupy pokrojone w kostkę ziemniaki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Po 10 minutach dodać małe różyczki kalafiora, gotować do miękkości. Zupę zabielić śmietaną, dodać posiekany koperek, ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 13.02.2017 00:00
Pyszna kusząca zupka ;)
2milutka 13.08.2013 21:09
pyszna zupa:)
everay 13.08.2013 20:15
uwielbiam kalafiora
Konczi 13.08.2013 18:43
bardzo fajnie wygląda ta zupka
jasiek 13.08.2013 17:41
świetna zupka
Marta1986 13.08.2013 17:23
smakowicie wygląda
cukiereczek 13.08.2013 17:12
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak