Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z serków topionych

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 4 szt
seler 1/3 szt
lubczyk
serek topiony 30 dag
sól
pieprz
natka pietruszki
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z serków topionych

Kroki postępowania

1
Warzywa dokładnie płuczemy, obieramy i kroimy w drobno kostkę.
Krok 1 - Zupa z serków topionych foto
2
Porcje rosołową zalewamy ok 2 l wody, dodajemy przyprawy i warzywa. Gotujemy do miękkości. Następnie mięso wyciągamy i oddzielamy od kości. Ponownie dodajemy do zupy. Następnie dodajemy pokrojony ser.
Krok 2 - Zupa z serków topionych foto
3
Zupę zagotowujemy co jakiś czas mieszając, aby ser się rozpuścił. Chwilę gotujemy. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego!
Krok 3 - Zupa z serków topionych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 29.05.2015 10:49
pyszna zwłaszcza z groszkiem ptysiowym
Pani Domu 12.03.2014 07:38
smaczna zupa
Adam/ZUB3R 25.08.2013 14:32
smaczna zupa
ONY_za_kare 18.08.2013 10:00
dobra jest taka zupa
gosia56 17.08.2013 21:51
napewno pyszna zupka
kate.500 15.08.2013 21:51
pyszna zupka
Alex_M 15.08.2013 10:15
fajna zupka :)
adelajda 13.08.2013 20:15
lubię taką zupkę
Aleksandra/Olcia 13.08.2013 19:10
uwielbiam mniam
Konczi 13.08.2013 18:45
bardzo lubię taką zupkę, podaję z grzaneczkami i jest pycha
jasiek 13.08.2013 17:42
robię podobnie sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak